daneczek76, to jest taka marketingowa zagrywka - ta wymiana obudowy, jestem tego wiecej niz na bank pewien :!:
Malowanie bębnów
Zwiń
X
-
Malowanie bębnów
Zapytam wprost, bo nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na formum.
Czy mogę pomalować farbą Hamerite bębny hamulcowe z tyłu? Rdzewieją i kiepsko wyglądają.
Pasuje mi kolor - szary matowy, nie chcę żadnych ognistych czerwieni itp.
Sposób nanoszenia też wydaje się łatwiejszy niż spray (przynajmniej niczego więcej nie pomaluję ops: ) i nie potrzeba podkadu.
Martwi mnie tylko temperatura. Pół biedy jeśli farba będzie się łuszczyć, gorzej jeśli się zapali :chacha2 .
Z drugiej strony, nie jestem piratem drogowym, a problem dotyczy kół tylnych. Więc może temperatury nie są takie wysokie.
Co sądzicie?TDI Celebrate
Oszczędzam komfortowo!
-
-
Ja mam zaciski pomalowane tym..
I jestem bardzo zadowlony nic sie niłusczy nic nieodpada latwo daje czyscic pod silnym strumieniem wody.Ogolnie
Ewentulanie wersja ekonomiczna
FabiaClub.pl
Koni Sport+Vogtland-40
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
Mam TDI 90km z 2004 roku. Więc raczej były
Te dodatkowe 20km by się przydało, ale kupewałem okazyjnie rocznego i nie miałem wyboru.
Wirusować raczej nie chcę, bo cenię sobie średnie spalanie na poziomie 4,8l/100km.
Wszystko super tylko te brązowe bębny mnie denerwująTDI Celebrate
Oszczędzam komfortowo!
Komentarz
-
-
Re: Malowanie bębnów
Zamieszczone przez markazZapytam wprost, bo nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na formum.
Czy mogę pomalować farbą Hamerite bębny hamulcowe z tyłu? Rdzewieją i kiepsko wyglądają.
Pasuje mi kolor - szary matowy, nie chcę żadnych ognistych czerwieni itp.
Sposób nanoszenia też wydaje się łatwiejszy niż spray (przynajmniej niczego więcej nie pomaluję ops: ) i nie potrzeba podkadu.
Martwi mnie tylko temperatura. Pół biedy jeśli farba będzie się łuszczyć, gorzej jeśli się zapali :chacha2 .
Z drugiej strony, nie jestem piratem drogowym, a problem dotyczy kół tylnych. Więc może temperatury nie są takie wysokie.
Co sądzicie?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ziomalmarkaz, Hammerit dobry jest bo szybko nie rdzewieje ale troche kosztujeTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Ale generalnie i tak polecam bardzo dobrze wyczyscic szczotka druciana, najlepiej na wiertare, potem odrdzewic i dopiero malowac. To, ze te hammerity mozna niby klasc na rdze, to moze prawda, ale ja i tak po roznych doswiadczeniach z rdza dochodze do wniosku, ze lepiej wyczyscic ile sie da i dopiero wtedy malowac.
Aha i te w sprayu wcale takie zle nie sa. Trzeba gazety polozyc z tylu i nic sie nie pomaluje, a najlepiej to sciagnac bebny, przy okazji mozna posprzatac caly syf w srodku :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftAle generalnie i tak polecam bardzo dobrze wyczyscic szczotka druciana, najlepiej na wiertare, potem odrdzewic i dopiero malowac. To, ze te hammerity mozna niby klasc na rdze, to moze prawda, ale ja i tak po roznych doswiadczeniach z rdza dochodze do wniosku, ze lepiej wyczyscic ile sie da i dopiero wtedy malowac.
ja malowalem pierwszy raz zanim zdazylo zardzewiec, wiec tylko oczyscilem i pomalowalem, jak zmienialem kolor podobnie - umylem dokladnie i pomalowalem nie trzeba bylo uzywac szczotki drucianej ani nic w tym styluTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
tez malowalem kiedys jeszcze w 205 hamerkiem, i sprawowal sie niezle
tanie i dosc skuteczne rozwiazanko, ale 1sze malowanie to zgodnie z zaleceniem :P
szczota- oczyscic porzadnie, potem przejechalem jakims rozpuszczalnikiem czy benz. ekstr. by odtluscic i na to hamerek
na 2 lata byl spokoj
Komentarz
-
-
hm, ja pomalowalem ten kawalek tez, moze nieco cieniej, tylko 2 warstewki - potem poczekalem az wyschnie ladnie, na alu podkleilem kawalek tasmy malarskiej, taka zolta, troche pergaminowata, tam gdzie fela mogla dotykac. po 3-4 dniach tasme wywalilem i bylo ok
troche farby sie na tasmie odcisnelo, ale po tych 3-4 dniach jak juz bez tasmy fele poszly to juz pozostaly czyste
by pozostawic to miejsce bez farby, to chyba zly pomysl, zawsze jakis tam syf sie moze dostac, i bedzie ognisko rdzawiacza, wiec lepiej zabezpieczyc...
Komentarz
-
-
Wolf, a ile tego lakieru jest, czy starczy na pomalowanie zacisków i bębnów? I czy to jest sam lakier, czy do tego dają jakiś środek do czyszczenia? Na stronie sklepu jakaś uboga informacja o produkcie.życie zmienia marzenia ...
1.9TDI ALH powered by MT: 120KM/260Nm
Komentarz
-
-
grzegorz - w carsystemie przed Niskiem kupisz sam spray w kolorze srebrnym, żółtym albo czerwonym za 26 zeta. Dolicz sobie do tego jakiś odtłuszczacz ( benzynka - rozpuszcalnik) - i tak zostanie Ci w kieszeni ok 80 zeta. Mają na stanie bez problemu. Ta cena na stronie jest kosmos :shock: . To nawet na milotec-u wychodzi chyba 111 zeta spray z czyściwem.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Ja malowalem wczoraj na czarny mat. i byla to farba MOTIP nie do bebnow i zaciskow bo te sa tylko w ognistych kolorach tylko taka jakas z dodatkiem silikonu do malowania piecykow rur itp. dalem trzy warstwy wyszlo super. zobaczymy jak sie bedzie trzymac.Wczesniej czyszczonko wiertarka z nakladka - szczotka druciana- potem rozpuszczalnik i 3 warstwy z odstepami 3 min. A przylgnie tez pomalowalem jedynie miejsce na sruby zaslonilem - alusy bede mial w przyszlym tyg. wiec zalozylem stalowki i zobaczymy co bedzie na przylgni za pare dni :roll:Czader
OCTA COMBI 2003 ALH
Komentarz
-
-
niedawno rowniez maznalem sobie hamerkiem zaciski - jeszcze nie pomalowalem 2 warsty (zalecana) ale powiem ze bardzo milo sie zdziwilem jak malutko tej farby idzie i efekt zgodny z oczekiwaniami - zobaczymy jak z trwaloscia
oczywiscie najpierw szczota na wiertare i jazdam nastepnie benzynka i dopiero malowanko.
Ogolnie Hamerka moge polecic - i wydajnosc git k:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez huwegrzegorz - w carsystemie przed Niskiem kupisz sam spray w kolorze srebrnym, żółtym albo czerwonym za 26 zeta. Dolicz sobie do tego jakiś odtłuszczacz ( benzynka - rozpuszcalnik) - i tak zostanie Ci w kieszeni ok 80 zeta. Mają na stanie bez problemu. Ta cena na stronie jest kosmos :shock: . To nawet na milotec-u wychodzi chyba 111 zeta spray z czyściwem.życie zmienia marzenia ...
1.9TDI ALH powered by MT: 120KM/260Nm
Komentarz
-
Komentarz